Over ons

 

Boerderij zomer

Dressuurcentrum het Hugenotenhof is door Anina Mulder en Sipke van der Hoop opgericht op 1 mei 2004 te Ruigahuizen. Daarvoor was het dressuurcentrum gevestigd in Britswerd en was de naam Nieuw Walta. De overstap werd gemaakt omdat ze op zoek waren naar een plek bij het bos. Dat is destijds naar volle tevredenheid gelukt.

Dressuurcentrum het Hugenotenhof heeft 14 ruime paardenboxen en 2 ponyboxen, een paddock/longeerkraal, 6 stukken weiland en een binnen manege. Het dressuurcentrum ligt tegen de Gaastelandse bossen aan. Het mooiste stukje Friesland ! Je kunt er fietsen, wandelen maar ook paardrijden. Er ligt een uitgebreid netwerk van ruiterpaden door het bos. Vlakbij ligt de manege Gaasterland in Harich. Voor een niet al te groot bedrag kun je er het hele jaar door rijden. Ook op het land dat om de manege heen ligt. Mooi voor het oefenen met jonge paarden op vreemd terrein of een keer voor de afwisseling.

De eigenaren houden al meer dan 30 jaar paarden en door de jaren heen hebben ze veel kennis verworven. Die kennis geven ze graag door. Natuurlijk op het gebied van goed paardrijden. Maar ook op het gebied van stalmanagement, voeding of bijvoorbeeld het op de trailer gaan, bezitten ze veel kennis en vaardigheden. Ook hebben Anina en Sipke een uiterst kwalitatief netwerk om zich heen opgebouwd wat bestaat uit een zeer ervaren hoefsmid, paardendierenarts annex ostheophate, voerleveranciers, gebitsverzorgers etc.

Deze kennis delen ze graag met lesklanten, pensionklanten, paardenhouders of andere mensen die daar behoefte aan hebben. Alles onder het mom van een blij en gezond paard. Maar ook een blije eigenaar, want het is niet leuk als je paard weer eens iets mankeert of hij mankeert niets volgens de dierenarts en toch wil het rijden maar niet lukken. Op dressuurcentrum het Hugenotenhof sporen ze dan op waar het probleem ligt. Zoeken de oplossing zodat er een vervolg kan komen en er duidelijkheid voor de paardeneigenaar ontstaat. De hulp zetten ze niet alleen in voor wedstrijdruiters maar ook voor recreatieruiters. Zelf hebben ze niet alleen KWPN paarden maar ook IJslandse paarden en Friese paarden. Voor ieder ras is een plekje op dressuurcentrum het Hugenotenhof in Gaasterland.

Wil je meer over dressuurcentrum het Hugenotenhof weten dan kun je natuurlijk de site in de gaten houden maar ook kun je ze via social media volgen.