Pensionstalling

Pensionstalling op dressuurcentrum het Hugenotenhof

Het aanbieden en verzorgen van pensionstalling doen wij al langer dan 15 jaar. Zelf houden we al ons hele leven paarden. Door de jaren heen krijg je steeds meer ervaring en weet je steeds beter in te spelen op veranderende omstandigheden. We willen het verblijf van de paarden zo aangenaam mogelijk maken. Dat betekent zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Kleine beetjes voer tegelijk. Een paard heeft een kleine maag en is van nature een steppedier die al dwalend hier en daar wat eet. Veel frisse lucht omdat ze grote longen hebben. Ze moeten bij gevaar snel kunnen vluchten. Met alle natuurlijke facetten van het paard houden we zoveel mogelijk rekening.

Voeren en drinken
We voeren zes keer per dag. Vier keer hooi van uitstekende kwaliteit en twee keer hard voer. De paarden staan in de stal op stro zodat ze de hele dag door lekker kunnen knabbelen als ze daar behoefte aan hebben. Er is continu vers, niet te koud drinkwater aanwezig. Door een ingenieus systeem is het bevriezen van het water verleden tijd en blijft het water op een aangename drinktemperatuur. Dagelijks gaan de paarden naar buiten in de paddock of in het land als de toestand van de wei dit toelaat. Meestal dus in het voorjaar, de zomer en soms een deel van de herfst. Ze worden individueel naar het land gebracht en staan als het mogelijk is met duo’s gezamenlijk in de wei.

Binnen rijbaan
Op het terrein staat een prachtige binnen rijbaan. Zomers zijn de wanden open en ’s winters dicht zodat weersonafhankelijk kan worden gereden. Er zijn spiegels aanwezig voor het recht richten en er ligt een bodem in de binnen manege met een eb en vloed systeem zodat deze stevig en stabiel blijft. Een goede bodem is immers belangrijk voor de paardenbenen en vermindert de kans op blessures. Er is een kantine aanwezig met zicht op de binnen rijbaan zodat gasten of grooms die mee zijn gekomen behaaglijk, hetgeen in de rijbaan gebeurd, kunnen volgen.

Gaasterlandse bossen
Op een paar honderd meter afstand vind je de Gaasterlandse bossen. Er loopt een uitgebreid netwerk ruiterpaden doorheen. Je kunt met je paard uren door de bossen dwalen zonder dat je op dezelfde plek komt. Onder de knop “Gaasterland” vind je meer informatie over deze prachtige omgeving.

Tarieven
De prijzen voor de pensionstalling lopen uiteen van 195,00 euro per maand voor kleine pony’s tot 230,00 euro per maand voor een paard. Dit is inclusief het hooi, stro, voer, in en uit de wei halen en het uitmesten. Kortom voor kwalitatief uitstekende en betaalbare pensionstalling moet je op het Hugenotenhof zijn.

Wij heten u van harte welkom.

Op dit moment hebben we nog één box vrij. Mocht deze inmiddels ook vol zijn dan kun je op de wachtlijst komen te staan. Zodra er dan een box vrij komt krijg je daarover bericht.

Contact