Sipke van der Hoop

Sipke van der Hoop verzorgt op dressuurcentrum het Hugenotenhof de dressuurlessen. Hij heeft verschillende paarden naar de zware dressuur gereden. Zelf rijdt hij op dit moment tot en met de klasse ZZ licht dressuur wedstrijden op verschillende paarden.

Jarenlang is hij maandelijks bijgeschoold dmv dressuurlessen van Nicole Werner de trainster en coach van Edward Gal. Sinds januari 2013 heeft Sipke les van Annemieke Vincourt – Krom. Hij rijdt dan ook bijna wekelijks naar Veeningen met zijn paard om van Annemieke de fijne kneepjes van het paardrijden te leren.

De kennis die hij in de loop van de jaren vergaard heeft geeft hij graag door aan zijn leerlingen. Het op de trailer brengen van paarden is ook een specialiteit van Sipke. Het fijne is dat hij jou leert hoe te doen, zodat je jezelf kunt redden. Meestal is twee keer een bezoekje al voldoende en loopt je paard vol vertrouwen de trailer op.

In verschillende jaren heeft Sipke van der Hoop mee gereden op kampioenschappen om vervolgens meestal in de top 10 te eindigen. Ook leerlingen van Sipke rijden verdienstelijk mee op wedstrijden in verschillende klasses. Echter niet alle lesklanten van Sipke rijden wedstrijden. Ook recreatie ruiters of amazones die graag de communicatie met hun paard of pony willen verbeteren komen regelmatig dressuurlessen volgen.

Al heel wat jaren verzorgd Sipke de rijlessen op de dinsdagavond bij de Morraruters in Koudum. Daar lessen wedstrijdruiters maar ook recreatie ruiters, kinderen en volwassenen.

Op 18 jarige leeftijd is Sipke van der Hoop begonnen met paardrijden. Heeft de PABO afgerond en heeft jaren lang in het onderwijs gewerkt. Ook is hij jury voor dressuurwedstrijden en docent bij de KNHS voor de cursus (van) paarden houden. Op kleine schaal heeft hij paarden gefokt waarvan Raffael v. Flemmingh x Facet uit de keur merrie Lerna, de topper is geworden. Hij loopt in Denemarken Grand Prix onder Camilla Beck.

Contact